Wie ben ik?

Mijn naam is Jannie Hakman en sinds 2001 houd ik mij bezig met het vlechten met wilgentenen. Vanaf dat moment is de passie voor het vlechten ontstaan. Ik ben er mee begonnen omdat ik gevlochten manden altijd zo mooi vond. Op een gegeven moment dacht ik: 'Waarom ga je die mooie manden niet zelf maken?"

Ik heb veel verschillende workshops gevolgd om de technieken die er zijn onder de knie te krijgen. Er blijft echter nog steeds veel te leren. Ik volg dan ook met veel interesse de ontwikkelingen.

De eerste workshop die ik volgde, was in het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde. Dit was het maken van een kerstklok. Verder leerde ik manden vlechten in verschillende maten en vormen, rond, ovaal, rechthoek.

Ik geef graag mijn kennis en kunde door via de workshops. Sinds 2005 heb ik mijzelf bekwaamd in het vlechten van gaatjesmatten voor oude stoelen en maak ik producten op bestelling. Het vlechten van manden en andere producten van duurzaam natuurlijk materiaal, is iets dat ik een ieder kan aanraden. Het is leuk en rustgevend om te doen. Het is een oud ambacht dat de moeite waard is om door te geven. 

Deel deze pagina